7.02.2008 г., 9:57 ч.

Гепи ламята 

  Поезия » Хумористична
797 0 2
Гепи ламята
(как не трябва да се лови ламя)

Ламята Спаска няма да ме спре,
на поход тръгнал съм с едно муле.
Бохчата пълна е с хляб,
червен пипер, сапун, кебап и боб,
във село аз се цаня сноб.

Перчема съм зализал леко,
наляво и напред, мъж-кокет.
С пилата лъснал съм си нокътя крив,
дишам шумно, нали съм мъж,
като локомотив.

У ляво имам си кама,
с нея ще заколя тъпата ламя.
Когато стигна до дупката и мръсна,
с нея ще я боцна,
а тя ще земе да се пръсне.

Надута ми се вижда,
стъпва инак.
Но няма си идея,
с кого го мери и к'ъв съм юнак!

Да земе да излезе женска,
отдалеко долазила ламята.
Някой казва - немска.
Че защо ще идва чак от там
и тук ли точно намери да се спре,
в близкото, пълно с паяжини
дренково дере!?!?

Отидох да я видя скришом,
зяпам я и дъвча си тютюн.
Докат задремах, не сещам се,
как да я свитна, ама хич-нюнюн,
гаден и горчив тютюн.

И докато се залисах и заспах,
един от друго село я убил.
Заспал до нея и даже се напил.
Сега го гледам как грухти,
а нашенците са ми дали
за ламята бая пари.

Да го кютна по главата и
да гепя ламята.
Туй си мислех,
докат' се почесвам.

Ама нали мама ме научи
да съм честен.
Уф, понякога се чувствам
като кестен.

Накрая се събух в рая,
метеорит ми паднал връз главата,
докато се мая.

Да е* ламята!

© Бисер Дръпничорапчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??