2.03.2024 г., 21:56 ч.

Герои на нашето време 

  Поезия » Гражданска
156 0 0

Живеем в време на герои
дошли от медийни екрани
заливат ни със мисли свои
еднакво някак си подбрани.

 

Кълнат се в служба на народа
а служат след това на други
от тази служба "в полза роду"
надежда в бъдещето губим.

 

Да помним истински герои
воювали за род, родина
от тях да търсим път достоен
по който можем да преминем.

 

Но истината, свободата
която те ни завещават
сами не идват на земята
и никой не ги подарява.

 

А днешните, те ще отминат
не ще получат лесна слава
и спомен в бъдещи години
а ще останат във забрава.
 

© Огнян Железов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??