28.12.2007 г., 9:26 ч.

Gimme Three Steeps (Дай ми три стъпки) 

  Поезия » Любовна
753 0 17

Дай ми трите стъпки фатална преднина

в луксозния салон сред дим и светлина,

в ритъма на салса придвижваш се към мен

и бързаш да ме стигнеш в делничния ден,

полюшва се метежно коприненият шарф,

облизвайки небрежно гланцирания бар,

чашите кристални отронват нежен звън,

неонът приласкава, буря е навън,

усмивката прикрита говори вместо теб,

дали да не опитам твоя степ бай степ,

погълната от танца, изпиваш ме с очи,

в ритъма на салса танцуваш и мълчиш.

Не искам трите стъпки фатална преднина,

луксозния салон, неон и светлина,

в ритъма на салса придвижвам се към теб

с разменната монета, твоя степ бай степ.

 

***

Думата gimme е написана не според правописа,

а както се произнася в южните щати на Америка.

Наименованието на стихотворението е взето

от песен на Lynyrd Skynyrd. Знаете за влиянието на

музиката върху мен.

© Димитър Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??