31.05.2011 г., 15:42 ч.

Глад 

  Поезия » Гражданска
427 0 1

 

ГЛАД

 

 

Осъмнах бледолика, хладна –

потърсих си кивота,

но си останах гладна

за човещина в живота…

 

Да беше жега, да бе потоп

(макар и да не му е време),

а то – мизерен някакъв живот

и съвестта народна дреме…

 

Защо харесват таз помия?

Защо пълзи таз тежка сянка?

Навред е оргия и олелия,

а народната ни свяст – в дрямка…

 

Странно си кривят душите

(като духове – вампири същи);

хамелионски си кривят очите –

слуги на изверги могъщи…

 

Видях, че нямат упование,

че нямат нива, дом и род –

лишени от човешкото си достояние,

туй жалка е тълпа, а не народ…

© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поезията е наченка на риволюцията-духовна или материална, а втората не е далеч.
Предложения
: ??:??