Стигнахме до улица
без изход, без назад.
Вървяхме бавно, вървяхме странно,
неуверени във нас.
И сякаш всичко стихна
и гласовете ни дори.
И все едно че никога
не сме се виждали.
Отвори се бездънна рана,
без една сълза.
Остана в нас безмълвен спомен,
отвъд залеза.
За пейките покрити
със есенни листа.
За сълзите ни неизтрити
от солените лица.
Припев:
Остана в нас,
остана глас - неизречен.
Остана в нас,
остана глас, до ден обречен.
С лице солено вървя сред мрака,
с любовта във мен.
И даже да погубва всичко,
тръгвам пак пленен.
И все едно дали ще стигна
до някъде сега.
И все едно дали ще минат
години без мълва.
Припев:
Остана в нас,
остана глас - неизречен.
Остана в нас,
остана глас, до ден обречен.
© Георги Янев Всички права запазени