15.06.2008 г., 15:03 ч.

Гола любов 

  Поезия » Любовна
983 0 5

Аз не исках да бъдеш за мен божество,
          аз не исках да бъдеш високо -
          да не мога да искам от тебе любов,
          а пък свойта на кръст все да нося.

          Да те търся със дни,
          да не знам твоя път,
          да се моля във храмове чужди,
          а когато поспра
          да изтръпвам от студ,
          че вървя уж към теб,
          а се връщам...

          Аз не исках да бъдеш за мен божество,
          но ти дадох от себе си много
          и остана ми само една гола любов,
          със която те пратих високо.

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??