15.08.2009 г., 12:22 ч.

Големият град 

  Поезия » Гражданска
480 1 1

Разтворил си прегръдки като блудница,

да погалиш нова свежа плът,

завлякъл всички в твойта лудница.

Нали към нея води всеки път?

 

С какво ги мамиш, с красотата ли,

или с обещания на време?

Работохолици, просяци, мечтатели,

стаяват дъх в паважното ти бреме.

 

Един затвор, направен от панел,

това предлагаш и хитруваш,

измъкваш ги по здрач със самоцел

в сърцето твое нощно да флиртуват.

 

Омайват ги рекламните пана,

напиват се сред светлини неонови,

предлагаш им на дребно любовта,

а заран са отлъчени, прогонени.

 

Но пак ги връщаш да си дръпнат

от тебе нужните им дози,

че в дългия ти ден да имат тръпка

и в безкрайните ти градски коловози.

 

© Даниел Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И аз имам едно стихотворение на градска тематика.
    Добре си описъл ърбан перспективата,от която успяват да се измакват от време на време само хората с крила...
Предложения
: ??:??