Големият взрив...
Звездите тегнат като мисли,
като въпрос неразрешим-
с божествено-неясни истини
и от преди да се родим...
А ние отговора носим,
владеем светлата му власт,
макар че толкова въпроси
пулсират в Космоса над нас!...
... Звезда полита към Земята-
посланик от забравен свят,
а после втора, трета и замята
ги Някой в чуден звездопад....
И в тази нощ ще се повтори,
загадъчно- нетърпелив,
на Любовта в духовните простори-
Големият, на Сътворението, взрив!...
Коста Качевс
© Коста Качев Всички права запазени