Jul 2, 2013, 8:09 AM

Големият взрив... 

  Poetry » Landscape
452 0 4

Големият взрив...

 

Звездите тегнат като мисли,

като въпрос неразрешим-

с божествено-неясни истини

и от преди да се родим...

 

А ние отговора носим,

владеем светлата му власт,

макар че толкова въпроси

пулсират в Космоса над нас!...

 

... Звезда полита към Земята-

посланик от забравен свят,

а после втора, трета и замята

ги Някой в чуден звездопад....

 

И в тази нощ ще се повтори,

загадъчно- нетърпелив,

на Любовта в духовните простори-

Големият, на Сътворението, взрив!...

 

Коста Качевс

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??