21.02.2010 г., 23:28 ч.

Голота 

  Поезия » Друга
1727 0 19

" Голото ми тяло заслужава само този,

който е видял голата ми душа!"

                       Ч. Чаплин

 


Поиска ме гола... и аз се съблякох...

От себе си махнах тайния страх,

със който събирах голямата сила,

в която се криех... и така оцелях.

 

Смъкнах грима, с който покривах

очите наивни и звездиците в тях,

от устните махнах гримасата крива,

която показвах вместо звънкия смях.

 

Косите, които в боите съм скрила,

разпръснах, изчистени, като жива река.

Душата разголих и оставих без сила –

пред теб се изправих, в таз голота.

 

Но пленен от красивата външност...  уплашен

от всичко, което във мене видя –

подритна душата ми в ъгъла прашен

и тялото само от мен пожела...

© Паула Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??