1.08.2008 г., 22:23 ч.

Горчив спомен 

  Поезия » Любовна
782 0 22

how could an angel break my hear>>>


Не те попитах колко ме обичаш.

Просто тръгнах и дълго вървях.
Пред шума на листа коленичих
и пред погледи чужди немях.

Приемаше ме само като даденост.
Кристала бях във твоите ръце.
Ревниво пазех чашата с отровата,
трепереха ли твойте колене!

Сърцето ли на камък се превърна?
Душата ли накъсана мълчи?
Сълзите мои във синджир превърна,
затегнал се на примка отстрани!

Два пламъка в очите угасила.
Във шепи черни въглени събрах.
Подритвана с крака, но още жива
с частичка от живота оцелялях!

А казах ли ти колко те обичам?
Прости ми! Ако можеш, забрави!
От сладката отрова щом опитах,
и в спомените даже ще горчи!

© Анета Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??