Гошко, близо пет години
искаше да полети!
Към Луната да замине
и далечните звезди!
Той реши, че тази зима
е перфектна за това.
И в кафето, с Кака Мими,
на кюфтенца и боза
почна гордо да споделя
с нея своите мечти:
Как ще литне от Обеля
над полета и гори!
Как ще гледа към Земята
от красивата Луна,
със скафандър на главата
и със знамето в ръка!
Как с ракета, към звездите
ще лети по Млечен път,
а в планета - неоткрита
ще открие чуден кът!
Мими слушаше нормално
всички Гошкови мечти.
Нямаше да е фатално,
ако с него не лети.
Но когато Гошко рече,
че без никакви проблеми
на планетите далечни
ще общува с извънземни,
Мими, страшно се ядоса
на любимото момче!
Тя с кюфте го цапардоса
и поръча още две!
След това му каза строго:
- Няма да пътуваш сам!
Май от мен очакваш много -
на медузи да те дам!
Дълго двамата мечтаха
със закачки и шеги!
Без медузи се разбраха,
Гошко, мнооого да лети!
Юри
Йовев
Декември
2019 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени