14.08.2023 г., 11:51 ч.

Господи, сторѝ ме светла птица? 

  Поезия
156 3 2

ГОСПОДИ, СТОРЍ МЕ СВЕТЛА ПТИЦА?

 

... лятото ми вече се изниза – съска вятър в сухия камъш.

Ветролея бялата си риза по брега – един скиталец мъж.

Гларуси по дирите ми кротки грозно грачат горното си ре.

Сядам под обърнатите лодки – да погледам бурното море.

Фарът подир миг ще затрептулка, щото нийде няма вечен мрак.

 

Даже аз приличам на светулка, грейнала на варненския бряг!

Дните ми са кораби – щом тръгнат, никога не се завръщат те.

Тъй я карам под Луната кръгла – старче, вече слизам към стоте.

Цял живот с протегната душица своя Господ молех като брат –

Господи, сторѝ ме светла птица? – да летя над Твоя вечен свят!

 

13 август 2023 г.

гр. Варна, 20, 30 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво!
  • Дните ми са кораби – щом тръгнат, никога не се завръщат те.

    Твоят светоглед и философия винаги са ме възхищавали, Валюше.
    Няма такава поезия.
Предложения
: ??:??