19.06.2009 г., 17:54 ч.

Господствах с твоята любов 

  Поезия » Любовна
654 0 10

                                                           "Господствах с вашата любов!"

                                                                                                   Кралица Елизабет I

Господствах с твоята любов -

безплодно и самодоволно вярвах ли?

Безмилостна и заслепена бях,

претеглях образи - обичах ги едва ли...

Как исках в твоя да се нанеса,

като в две сини езерца, за мен дълбани

с целувка скрита и там да прелетя,

като напъпил розов цвят желан...

Господствах с твоята любов,

спонтанно, пълнокръвно, достолепно.

Оставял си ми знаци толкова безброй

и толкова далеч от мимолетното...

Като след дъжд, дъга от цветен ореол,

като след огън, жарава стихнала във есен...

Където винаги снегът се разтопява,

където радост и тъга в едно споява...

Господствах с твоята любов,

с непреходност успях да я опазя,

а всъщност господар бе вечният ти зов,

да скрие образа ми... в святост...

© Мариола Томова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??