Влезе като хала -
нечакан, непоканен,
нахален и нагъл
в съня ми.
Преобърна, изпочупи,
целуна ме, приласка ме
и горд като победител
си тръгна.
Зае нечие място,
целуна вместо друг.
Само едно не разбрах -
ти нарочно ли дойде,
или аз те поканих
в тайния здрач на съня,
без да ни види
някой...
© Айше Рубева Всички права запазени