23.05.2010 г., 23:46 ч.

Град на надежди 

  Поезия » Философска
546 0 0

Отново вечер буди стъпки, погледи, копнежи,

умората всевластна стила се над сгради и строежи.

И тук тупти едно сърце със вяра,

преминава влак експрес покрай живота-гара.

 

Градове-гиганти свързва бързо влака,

прорязва самолет наметалото на мрака.

Срещаме се онлайн, виртуално, в симулация,

"може би евентуално"е наша дестинация.

 

Има ли някъде покой,

който да не е равен на застой,

а да е пристан за минута и заслон,

за кратък пред природата поклон?

© Йорданка Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??