3.03.2019 г., 22:37 ч.

Градски пейзаж 

  Поезия
297 1 3

Кално ти е.
И грапаво.
И малко студено.
Хрущят под стъпките ти
костите на снега.
Кръговият Колизеум
е арена на битки
между подхлъзващи нерви
и невъздържано търпение.
Отвсякъде те заливат
реклами с поезия
като крем за напукани пръсти,
като балсам 
за напукани устни,
като липса на разум.
Билбордовете обясняват,
че живееш в зимна приказка,
че Jingle Bells
е прелюдия към
Коледното чудо.
А гълъбите 
по последните етажи
подписват тайно
Ньойски договор
и обявяват този град
за безпрецедентен
и несъществуващ.

© Миглена Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да...
  • Меги! Идва пролет! Дори и калния град ще разцъфне! Нека му помогнем! Малко да го загладим! В пряк и преносен смисъл! А, гълъбите... Аз обичам тия птици! Поздрави!
  • Когато намираме странните неща на абсурда, които иначе са край нас,или в нас-поезията е налице!
Предложения
: ??:??