3.02.2008 г., 17:45 ч.

Градът и селото 

  Поезия » Гражданска
817 1 3
Поток от коли, а по тротоара
много народ върви.
Всеки те блъска, иска да те изпревари,
с динамиката градска да те натовари.

А как ми е добре
пътя за село като поема,
стари дървета клони са вплели
и сякаш тунел те са оплели.

Старица пред вратника седи
и сръчно вретеното върти,
на поздрава ми отговаря
и усмихнато ме заговаря.
На кой си чедо ти?

Тук не минават лъскави коли,
няма борба за власт и пари.
Тук сякаш времето е спряло,
но като стареца е помъдряло.

© Кичка Сачарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??