3.07.2014 г., 16:28 ч.

Градът на изгрева 

  Поезия » Друга
462 0 5

                        

 

                                             (Вълшебният свят)

 

 

                             Вятър брули,

                             отразява се

                             в стената на

                             бурята.

                             Вслушай се

                             в него - долови ли

                             писък, далечен шум,

                             чуй шепота му!?

 

                             Флай,

                             качи се на върха на хълма,

                             разпери криле - последвай го,

                             запази смелостта си,

                             обърни му гръб,

                             погледни небесния свод,

                             не затваряй очи

                             и ще видиш звездите,

                             ще почувстваш

                             ритъма и

                             дълбокото дишане

                             на Вселената...

 

                             Ти си

                             една голяма

                             сребриста птица,

                             чиито пера

                             докосват живота отвъд...

               

                             Събираш енергия

                             и връщаш послание

                             за всички създания:

                            - Чуйте вятъра,

                             той пее за

                             мечтите на хората

                             от Вълшебния свят...

 

 

                                   

© Росен Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря,МИСАНА!Хубаво лято!РОСЕН
  • "Вятър брули,
    отразява се
    в стената на
    бурята.
    Вслушай се
    в него - долови ли
    писък, далечен шум,
    чуй шепота му!?"

    Много силни редове, върху, които се основопалага целият впечатляващ поетичен текст, за който поздравявам автора!

    "стената на бурята" е отлична находка.

    Поздрав от мен и весел, уикенд, Росене!
  • Благодаря,MAГИ!Благодаря,ЗЕЛЕНИК!Хубаво лято пожелавам!РОСЕН
  • песен...
  • допадна ми, много... тази прекрасна поетична песен
    на вятъра... красива поезия, стойностна..
Предложения
: ??:??