28.12.2014 г., 13:51 ч.

График за щастие 

  Поезия
630 0 4

Ето Коледа мина, опакована в цветна хартия,
даже сняг заваля, като бяло – прозрачно клише.
Като празно следстишие идва поредна година.
Белобрадият взел е, наместо на нас да даде...

 

Трябва днес да усмихнем, неотложно. Така повелява
този празничен див ураган от поличби
и в хипноза, във транс от милиардно усмихнато стадо,
само днес целуфанено пак ще прегръщаме ближния.

 

Трябва график за щастие, мир и любов да напишем,
за да бъдем добри едноседмично, коледно, кратко.
А през другото време - дайте воля на низките чувства,
намразете, обидете, завиждайте. Знам, че е сладко!

 

Ето Kоледа мина, опакована пак лицемерно,
даже сняг заваля. Като лист ненаписан е двора.
Само малко тъга, малко вричане в нещо неверно...
Белобрадият чака... и се храни с усмивки на хора...

© Евгения Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чудесно стихотворение!
  • Коледа,материалистична.:]
  • Открих много болезнени истини... Поздравления и ви пожелавам хубави празнични дни!
  • А през другото време дайте воля на низките чувства,
    намразете, обидете, завиждайте. Знам, че е сладко!

    Повечето от хората сме лоши и правим точно това.
    А всъщност е нужно толкова малко, за да бъдем добри и през останалото време...
    Много хубав, провокиращ размисли стих! Поздравления!
Предложения
: ??:??