25.10.2022 г., 13:26 ч.

Графит съм на стената в този град 

  Поезия » Философска, Строги форми
753 7 18

Графит съм на стената в този град,
жестоко време ме изографиса,
не зная и чертите ми какви са,
дали съм стар и грозен, или млад.

 

Край мене – минувачи, шарен свят
и рони звън трамвайната мотриса...
Ти, странен град ли мене тъй ориса?
А в моя град липите ще цъфтят...

 

Дали един съдбата ми ще слиса?
И ще си каже: — "Ах, какъв обрат,
поет бе той и в стихове изписа,

 

копнежите си, за да не умрат,
а днес ни скръб, ни радост го потриса
и вместо съ̀лзи дъждове валят.

 

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??