11.06.2009 г., 10:47 ч.

Графове и графини 

  Поезия » Любовна
601 0 6

Графове-графини, като сърни и елени,

препускаха с конете си градините от гербери,

и търсех аз сред тях принцеса с тайнствено имение,

... но портите му пазеше ги цербер.

 

И захвърлил обувките, като диваци,

аз  изкатерих лианите стръмни,

терасата стигнах, и там под овациите ù,

се сгуших във нея безшумно.

 

И там нощният вятър като нож ме прониза,

а удавен в сълзите си, аз търсех сушата,

но тя ме целуна с устни от бризове,

 по-сладки от мед и от круши...

 

© Димитър Димчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??