29.10.2007 г., 9:23 ч.

Граница 

  Поезия » Пейзажна
870 0 5

Началото на злото искам да открия,

както и през детството си дирех

границата на дъжда,

напрягах се с всички сили и хуквах

към мястото, където сядах на пръстта.

Бях половина под дъжда,

а половина - под слънцето.

Но спираше веднага да вали

и не успявах да открия

пределите на доброто и на злото.

Небето избледняваше.

Напразно станах аз голяма.

Напразно още търся място,

където, седнала върху пръстта,

ще мога да усетя линията,

отделила злото от доброто.

 

 

© Мартина Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??