3.10.2009 г., 11:30 ч.

(... граници) 

  Поезия
932 0 24


Не, не гледай: очи затвори...

 

... не мисли за света и не чакай!

 

Има сълзи, които и ти

 

още никога сам не си плакал...

 

Има граници, дето горят,

 

стари стъпки: там не прекрачвай!

 

... тихи спомени, дето болят,

 

има думи, които не значат...

 

 

 

Не, не казвай... в себе си виж:

 

премълчаното стана на рана.

 

... има мисли, които веднъж

 

изречеш ли, са думи  за двама...

 

И не слушай!... себе си чуй:

 

там отляво самотно се свива...

 

Има много, което и ти

 

още искаш... и то те убива...

 

 

 

...онзи смях, който днес ни горчи

 

и очи, дето обич изливат...

© Нели Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??