27.01.2011 г., 11:42 ч.

Греховни мисли 

  Поезия
504 0 4

Дали не съм подобен на Христос?

Макар да съм наречен с друго име!

Защо ме сочат: „Ей, разпнете тоз!”,

без да познават мен и мойте рими…

 

Защо ли да не съм и аз месия,

та щедро да дарявам мойто слово

на хората - да могат да  открият

надеждата във този свят отново…?

 

Аз също като Него знам, че в мрака

напира истината да покълне!

А и това, че там палачът чака

да бъда разпнат – неразбран, прокълнат…

 

Но зная и това, че мойто слово

един ден ще се върне и възкръсне…

И знам  (прости, Исусе!), че отново

пред моя гроб виновно ще се кръстят…

© Георги Ванчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??