17.01.2021 г., 21:50 ч.

Грешен светец 

  Поезия » Любовна, Строги форми
580 0 2

Аз бях в съзнание

твое, ничие друго!

След плахо признание

чувах те глухо.

 

Но ти ме изхвърли

като вехто палто,

стоновете развихри -

Огън в дъжд из ведро!

 

Поклащат море ветровете,

местят се с нежен гласец,

а ти докосваш с нозете

си мене - грешен светец!

© Димитър Попов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Който от вас е безгрешен, нека пръв хвърли камък върху нея »

20 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??