24.02.2011 г., 20:58 ч.  

Грешка 

  Поезия » Друга
953 0 18

Този дом е моя грешка -

исках другаде да спра,

дето има вход и изход,

и прозорци, и врата.

 

Исках да изплача песен,

исках да изпея плач,

през прозорец да излизам,

да се връщам през врата.

 

Исках само да надникна,

да се стопля, отморя,

после да си тръгна тихо,

сякаш тук не съм била.

 

Хлопна катинарът тежко

и ключът се завъртя -

зад прозореца остана

сам да се върти света.

 

 

Весела ЙОСИФОВА

Бургас, 1974 г.

© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??