22.04.2016 г., 14:49 ч.

Грешник на професията 

  Поезия » Гражданска
417 1 1

                                                   Грешник на професията

                        

                                                   Чуй, бледи докторе, ти, който

                                                             прибираш моите пари,

                                                             когато си се клел пред Хипократа,

                                                             изсипал си му куп лъжи.

                         

                                                             Аз нямам банка, нито фирма

                                                             в този забързан век,

                                                             живея си скромно на село

                                                             и съм обикновен човек.

                                         

                                                             А ти, в ръцете ме гледаш,

                                                             не искаш бонбони, вино,

                                                             главата ти с пари е пълна,

                                                             ненаситно е твойто око!

                                         

                                                            Каквото имах, ти го дадох!

                                                            Сега съм вече без пари!

                                                            Достатъчно се тука настрадах,

                                                            у дома отивам си в зори!

                           

                                                            Каквото ще става да става....

                                                            Това само Бог ще реши....

                                                            Нашата бедна държава 

                                                            без мен няма да свърши.

                                   

                                                           А, ти, докторче бледо,

                                                           без съвест и без срам,

                                                           отвори си сергия,

                                                           мери болните на килограм!

                                                 

                                                           Вместо слушалки,

                                                           кантар си сложи

                                                           и прибирай им парите

                                                           след фалшиви диагнози и лъжи!

    

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??