28.01.2024 г., 20:53 ч.

Грим 

  Поезия » Друга
181 1 7

В този свят на ярка суета

все красотата някак не достига,
гримираме се в стил на пролетта,
на зимата и даже на вампира.

 

Очите подчертаваме, нали,
са огледало на душа незрима,
ала под лещите дали
все още да се види нещо има.

 

Гримирани във бойни цветове
и опаковани във тоалети
воюваме със други светове
и бомбардираме с конфети.

 

И маските във нашето лице
като от вакуум са впити,
че кой ли следва своето сърце,
щом всички са зад маска скрити?

© Таня Гулериа Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Какво се крие зад маската, която хората слагат »

13 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??