Приседнал на прага на есента
рисувам с лулата си
индиански послания…
Над омарата от делнични ласки
надига глас
тромпетът на изневярата,
а залезът почерпва
първата надежда
с малка маргарита…
Синеокият идеализъм на душата ми
разкъсва своята окръжност
и не мога вече да пресметна
диаметъра на добротата…
Какво ще правя, когато
тъмночервената риза на гроздобера
ми предложи дълбоко отдаване?...
Допушвам лулата си.
Изпращам последни послания,
но отговор няма…
© Красимир Чернев Всички права запазени