2.07.2006 г., 13:34 ч.

Грях ли е... 

  Поезия
808 0 0
              Грях ли е, 
              че не мога да прощавам
              ударите от приятели добри?
              Грях ли е,
                    ако искам
              чужди грехове да нося?

              Аз искам да взема
              твоят грях, приятелко,             
              и вместо тебе
              прошка да поискам.
              А как да го направя,
                                 Господи?
              Грях ли е,
                     че не мога
              чужди грехове да нося?
              Аз искам да пречистя
                                 душата й
              и гузната й съвест да отмия -
              кажи ми - 
                      как да го направя?

              Искам си онази
                      същата приятелка,
              а не мога вече
                             да й доверя
              болката, която тегне
                      във душата ми, 
              радостта, стаила се
                             в сърцето ми.
              А искам, Господи,
                   така го искам...
              Но как след подлости
                             и лицемерия
              отново да подам ръка?

              А мене всичко ме боли,
                             приятелко,
              боли ме, че не можеш
                   прошка да поискаш.
              Кажи ми - как да ти простя?

© Димитрина Станчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??