8.05.2024 г., 11:35 ч.

Губим се 

  Поезия
79 0 1

Губим се сред неизказани думи,

или между мълчаливи емоции...

с чувства прикрити и гневни,

разделени на мънички порции.

 

Гордостта бавно ни смачква,

без да разкрива решения...

а след това безразборно ни тласка

към ослепелите ни брожения.

 

Губим се... в словореда

на безтегловни тиради,

за да надскочим личното его

с привилегии... а и с награди.

 

Губим често баланса си,

многократно доверието си,

без право да спираме,

и преоткриеме себе си.

 

Трудно си кълчим езика

с извиненията си  скъсани...

ще дочакаме ли чудното време

като народ, да сме свързани?

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??