ГЪБЕНАТА СУПА
В един отколешен романс
заглъхна нямо коловозът
след плах, зелен последен шанс
да отпътуваме от прозата.
Семафорът се изчерви
веднага бляскащо – виновно.
А аз с последните пари
ти купих гъбите ("отровни"...).
Посях незнайни семена,
опявах новата реколта.
И като влюбена жена
зачаках... Без да зная колко.
А ти напъпи и презря
от преждевременна умора.
Часовникът на шест се спря.
И казусът е още спорен.
Ще сготвя. Няма да боли.
Изяж я...Просто топла супа.
Вместо фиде – с безброй игли,
дошли страха ти да откупят...
Р. Чакърова
Лондон 06/11/2016' 13:33
© Rositsa Chakarova Всички права запазени