4.07.2012 г., 13:31 ч.

Гълъбът на мира на Пикасо 

  Поезия » Гражданска
827 0 0

 

 

Европа тъмнее, Америка - също,

и в Азия често се водят войни...

Но изгревът розов надеждите връща,

щом гълъбът на Пикасо полети!

 

О, нека да литне той във небесата...

Да стигне и  нашата тъжна земя.

И както е искан, през вековете,

ще счупи зъбите на всяка война.

 

Роден бе от мъка, дълбоко в душите,

и скътан остана там, като мечта.

Да бъдат честити на всички ни дните...

О, нека  да дойде и в нашта страна!

 

И  този символ над всички да  свети!

Да литне над всички народи в света!

Да маха свободно в небето крилете!

И вече да няма ни кръв, ни  война!

    29.04.1951г. с. Драгойново

 

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??