22.03.2024 г., 21:22 ч.  

Hа птица волна сянка, ако хванете 

  Поезия » Философска
130 1 3

Трагедиите – малките – големите,
те си вървят – говорят по човека,
но сянката му как ще я отнемете?
Душата му? От нея е по-лека.

 

И следва той на слънчицето друмите,
и сянката до него. Вярна, тиха.
А казват – смелостта е за безумните.
На себе си поне не измениха.

 

Та малко преглътнете си молитвите,
гигантски сенки... на страха в очите!
Научите ли след погром да литвате
и смелостта навярно ще простите.

 

А после нощем зяпащи таваните,
мислете си: Къде ли са? Далече
на птица волна сянка, ако хванете –
светът ви безвъзвратно е обречен...

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??