На стария дувар,
върху кирпич белосан
с хоросан и вар,
почива с клюмнали криле,
прекършен стършел –
от гайле.
---32
Оса бръмчи
над динена кора...
Удавена от сока –
спря.
---33
Под лист, жужи пчела –
с прашец полепнал по гърба
с две кошнички на задните крака...
Приспивно, гали ми слуха.
---34
Изтупва се люляк, освежен от дъжда...
Търкулват се капки с аромат от цвета –
попиват в изпръхнала, жадна земя.
---35
Търкулна се луната,
като детството –
забързана към утрото
се скри,
когато любопитно
и естествено,
надникна слънцето
свенливо, призори.
---36
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени