Dec 30, 2013, 1:10 AM

Хай-ху 18 

  Poetry » Other
318 0 0

На стария дувар,

върху кирпич белосан

с хоросан и вар,

почива с клюмнали криле,

прекършен стършел –

от гайле.

---32

 

Оса бръмчи

над динена кора...

Удавена от сока –

спря.

---33

 

Под лист, жужи пчела –

с прашец полепнал по гърба

с две кошнички на задните крака...

Приспивно, гали ми слуха.

---34

 

Изтупва се люляк, освежен от дъжда...

Търкулват се капки с аромат от цвета –

попиват в изпръхнала, жадна земя.

---35

 

Търкулна се луната,

като детството –

забързана към утрото

се скри,

когато любопитно

и естествено,

надникна слънцето

свенливо, призори.

---36

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??