21.09.2019 г., 16:05 ч.

Хайде де! 

  Поезия
234 1 1

Влюбване след 40
или от 50 нагоре?
Ти да не си изперкал?
Що за глупости! Моля,


виж в дебелите книги,
там е всичко записано
- всичките ни илюзии,
всичките ни измислици!

 

Цял живот ще го търсим
идеалното щастие!
То е самозалъгване!
То е  само миражи!

 

Всички пясъчни замъци
до един ще изсъхнат
и с краката корави
великан ще ги стъпче!

 

Влюбване след 40!
Ама че ме разсмиваш!
Даже и ти не вярваше!
Даже и ти подбираше!

 

Все по-внимателно караше
и на сигурно стъпваше,
и цигари отказваше,
и джипито объркваше...

 

Ама там хоризонтът
някак странно белеел?
Някак странно боботел?
Някой счул си че пеел?

 

Като че чучулига ли?
Влюбване на 40?
То е само намигване!
То е от електричество,

 

като искра внезапна
в изгорелите кабели -
късо съединение,
бакелитно прегаряне!

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??