10.02.2007 г., 15:05 ч.

Хайде пак 

  Поезия
791 0 11

ХАЙДЕ ПАК ДА СЕ ВЪРНЕМ ПРИ ЗАЛИВА,

ГДЕ СЕ КРОТВАХА МОРНИ ВЪЛНИ,

А РУСАЛКИ ПЛЕНИТЕЛНИ, ПАЛАВИ

С ПЕРЛИ КИЧЕХА НАШТЕ КОСИ.

 

ХАЙДЕ ПАК ДА ПОГЛЕДАМЕ ЗАЛЕЗА,

ПОСЛЕ НОЩ С ОСТРОВЪРХА ЛУНА

И ЗВЕЗДИ ДА НИ ГАЛЯТ ЕЛМАЗЕНИ,

САМО НАШ ДА СЕ РАЖДА МИГА.

 

ХАЙДЕ ПАК ДА ВЪРВИМ ПО ПЪТЕКАТА,

А КРАЙ НАС ДА СА ВЛАСТНИ ЛЕСА,

САМОДИВИ ДА МАМЯТ НИ ШЕПОТНО,

ХАЙДЕ ПАК ДА ТВОРИМ ЛЮБОВТА.

 

 

© ПЕТЯ ГРИГОРОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??