4.03.2014 г., 20:55 ч.

Хапче против бяс 

  Поезия » Друга
923 0 4

 

 

Хапче против бяс

Лош? Лош ли?  Боже, колко да е лош
щом думите му топлят ме във тъмното
и с името му кръстих всяка нощ,
и всяка своя мисъл до разсъмване...
Той вярва си до глупост (че е лош).
Навярно не познава тази в мен,
чиито думи режат като нож,
когато на страха си е във плен.
Научих се да бягам доста бързо,
усетя ли на чувства че мирише.
И само той единствен има дързост
оплетения стих да ми допише...
И многоточието ми досадно
дори оприличи като красиво!
И даже след държанието ми хладно
готов е да ме чака търпеливо...
И казва, че е лош! А всъщност аз
съм лошата. (Затръшнах му вратата).

... Ако се върне с хапче против бяс -
ще бъде най-добрият на земята!...

Павлина Соколова

 



© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??