Не помня колко съм вървял,
към колко хора. (Дълго беше.)
Разбрах едно - не бях живял,
затуй на себе си съм грешен.
Накрая уморен и жаден
отпивах, колкото изцеждах.
До капка, дъно и забравяне
на мойте глупави надежди...
Тогава сух, като хербарий
измежду страниците на живота -
духът ми помъдрял от знания
разлисти се и даде плод.
Не чаках миг и го откъснах
с библейски поводи за драми.
Отдавна жлъчното ми втръсна,
все другиму да ближа рани.
На вкус е близо до соленото.
(Изплакал съм море от мъка)
Подслажда сдъвчеш ли навреме,
душѝ изгаря като в пъкъл.
А после, сит и отпочинал -
просветва сляпата ми истина,
че вечно себе си отричал
не виждах що ми е написано...
Изправих съвестта си чиста
и тръгнах с книгата под мишница,
притиснал вяра между двата лѝста,
че любовта не е измислица...
©тихопат.
Данаил Антонов
24.04.2024
© Данаил Антонов Всички права запазени