17.11.2022 г., 10:45 ч.

Хиената 

  Поезия » Философска
165 0 2
                                   ХИЕНАТА

                        (за хората-хиени)

 

Едно животно дребно от рода на куче,

но не съвсем на него то прилича.

Петнисто, грозно, природна грешка една,

нито куче, нито вълк но част от фауната.

 

Със звуците си то ни отвращава,

сякаш на своите то се подиграва.

Една издънка на животните в рода,

живее и оцелява , истината е това.

 

На глутници те нападат и лъва,

тези мизерни и жалки същества.

Усетят ли му смелостта бягат веднага,

спасяват поединично своята кожа.

 

Има и много хора като тях подли и зли нали,

които лаят само когато са много, но са жалки.

Те бързо бягат в опасност останали сами,

и хилят се и се спасяват, остават си малки.

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??