15.08.2007 г., 22:15 ч.

Хищник 

  Поезия
582 0 1
На нечий прозорец угасва вечерта,
Разгръща луната своите лъчи
И тихо прокрадва се в нощта
Черна сянка с кървави очи.
Стъпките й бавно отшумяват
Сред зелената трева навън,
Пред нея жертвите й се явяват,
С целувката си осъжда ги на сън.
Проблясват зъби в тъмнината,
Забиват се в нечие спокойно тяло,
Крадат от него топлината
И остава то безжизнено и бяло.
Макар от хиляди тела отпила,
Жаждата за кръв сладко я разкъсва,
Гладът преследва я със всичка сила
И във вените и жар разпръсква.
Но със зората свършва хищният й лов,
Време е сега за сън,
А вечерта с гладния си зов,
Ще изпрати хищника отново вън!

© Деси Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво! Много ми хареса.
    Поздрави и усмивки
Предложения
: ??:??