18.06.2008 г., 6:34 ч.

Хляб и... 

  Поезия
558 0 11

Хляб и чесън,

(като на Тайна вечеря)

желязо и вино,

(като в пламтяща ковачница)

бяла риза,

подадена три пъти над огън -

наричам за добро.

Три бобени зърна,

(без черното)

наричниците три -

в живота ми орисан със любов...

Посрещам мъката,

изпращам шепот на трева

и хвърлям камък

зад гърба на самотата...

© Маргарита Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??