19.12.2022 г., 19:32 ч.

Хляб от думи 

  Поезия
185 1 3

ХЛЯБ ОТ ДУМИ

 

... все по-успокоен – и благ,
дори и някак си по-мъдър,
седя на своя къщен праг –
с надежда утре пак да бъда,

 

да грейне слънцето добро
и всяка живинка да стопли,
и – стиснал пачето перо,
да си зачеркна всички вопли,

 

мислител на Огюст Роден,
мъдрец – досущ Мевляна Руми,
простил за всичко – и простен,
да се раздам на хляб от думи,

 

да стелна своята бохча
на друмника – и на бедняка,
и кротко да си помълча,
защото знам какво ме чака –

 

а то са бездни пустота! –
в които ще съм просто Никой.
В мълчанията на света
за миг Любов ще ви повикам.

 

19 декемврий 2022 г.
гр. Варна, 18, 30 ч.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • В тия бездни пустота
    и всички тягостни мълчания
    и утре с думите твори
    надежда носиш и послания...
  • "Простил за всичко – и простен,
    да се раздам на хляб от думи."!!!!

    Дори не подозираш с какъв страхотен вкус е този поетичен хляб, Валери! 👍
  • Чиста душа си ти и думите те обичат.
Предложения
: ??:??