25.03.2011 г., 22:10 ч.

Хора-прасета 

  Поезия » Философска
479 0 1

"Хора-прасета"

Поколение от неми роби
кланя се на злобен бог -
алчни и ограничени сноби,
следващи закон жесток.

Покорно сложили главите си
на палача под сърпа,
зазидали сами душите си
във стената на плача.

Това са хора в костюми,
хора-прасета,
хора с куршуми,
на мъртва планета. 
 
Кариеристи, лакеи и курви -
всички са в кюпа и всички са квит,
стегнати здраво с хомоти и върви -
хищният идол вече е сит.

А бедните страдат, умират от глад,
затъва в помия нашият свят,
с жестокост и измама властта е завзета,
Земята е кочина за хора-прасета...

 

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??