Не рови в океана на времето,
не търси във сърцето вина.
Изживей епизода на ценното
по сценарий на щедра съдба.
Отвори календара на утрото
и отпий с жадни устни роса.
Заличи голотата на тъмното
и неспирния вой на греха.
Заключи дефилето на дявола
и хвърли надълбоко ключа.
Покажи на душата,забравила
на зората прекрасна лъча.
Прегърни хоризонта на слънцето
и частица любов откъсни.
Посади във градината зрънцето
и щастливия ден посрещни!
© Наташа Басарова Всички права запазени