Х О Р И З О Н Т И
Откриването на нови реалности
отхвърля границите на хоризонтите,
по принцип всичко е даденост,
реализацията е въпрос на възможности.
Кой предизвиква войните?
Безсилието за усвояване на Мощна Енергия-
липсата на онова важно откритие,
което мисълта в авангард да изтегли.
Докато Непросветени тъпунгери
се напъват,"умно да разсъждават",
Бъдещето ще остава потулено
в перспективата на всички държави.
Проблемът не е локален,конкретен.
Той винаги е бил причина за революциите.
Когато стилът мисловен бива повреден,
предизвиква хаос в институциите.
В днешното Настояще липсва идеята,
която гладът енергиен със замах да захрани,
политиците над Бездна от Глупост се реят...,
защото са реалност фалшиво избрана.
Когато Фалшивото се бори за Истина,
нали се сещате,че става въпрос за лъжа,
с клизма от пръсти изстискана,
неспособна да променя реалността.
Ще стискат кокала оглозган,до края,
ще ръмжат и дращят около празната каца,
ще се надвикват,без да признават,
че продължават с Ако-то,да се омацват.
Вместо да разширяват,те хоризонтите свиват,
перспективата на ракурса продължава,да се стеснява...
Докато на една боя е изходът ни от кризата,
въртележки и солари Хоризонтите заблатяват.
19.10.2024г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев Всички права запазени