2.11.2019 г., 16:24 ч.  

Храбрият отец 

  Поезия » Друга
245 2 2

Посвещавам на Отец Храбър(Тадеи) Марков, от гр. Пловдив

 

 

Един отец с усмивка блага

пристъпва тихо в късен ден.

Нощта над Пловдив сънно ляга,

притихва в залез този ден...

 

Един отец невидим крачи,

по римски пътища върви...

Нима нощта пече погача?!

Нима Христос сега кърви?!

 

Един отец премазван, мачкан,

с тояги бит, в затвор лежал!

По - жив от мъртъв! От живите по- жив,

Христос на Кръста, не предал!

 

Един отец сега върви,

самотен, скромен  и вглъбен...

Невидими са Божийте светци!

Той беше Храбър! За Него се роди!

 

________________________________________

 

       В  далечината 2001 година съдбата ме срещна с този свят човек, в град Пловдив. Само Господ знае, защо обикновените неща са необикновени и защо обикновени събития раждат необикновени хора...

       

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??