31.03.2023 г., 6:25 ч.

Храненето 

  Поезия » Свободен стих
188 0 0

Храненето

 

По храненето пожелах сега да ви говоря аз. 

Радост организма от него трябва да изпитва!

Хлебът (хлябът) не влажен - сух трябва да бъде и Енергетичен,

Не като че ти ядеш „слама“, силен да бъде той трябва.

 

Ако хлеба от магазина е купен, да се препече трябва,

Да се намали в него мая-влага.

И въобще - маята за вредна трябва да се счита.

Добре е най, тогава, - сам човек да си хлеба без мая пече.

 

Гладен истински да бъде човек трябва,

За да се научи тялото с храна ползотворна да насища.

Да се научи трябва да огладнява добре, и да търпи час-два поне - Глад истински.

За изпълнение възможно – имам предложение тук.

 

Зрелият човек, след години 25 - 30, желателно е през ден-или два,

Да не закусва и обядва, а само добро едно нахранване вечер да има той!

Тогава тялото ще се научи до глад истински да стига,

Чрез търпение поносимо без храна до часа вечерен (18-19).

 

В случай такъв едва - то ще се научи да се храни истински,

Радостта тогава на три места ще присъства по ядене време и след.

В тялото, което ще „пее“ когато яде и храната смила-усвоява.

Двете радости други - в душата и духа ще обитават.

 

Разбиране мое по въпроса тук пред вас представям.

До обед храна никаква не приемай ти!

Освен ако в градината своя си, и видиш как череша-круша,

От плод са натежали - круши падат, череши или сливи зоват.

 

Преди яденето първо за деня "коз" силен в храненето е пшеница суха!

Шепа от нея най-добре е да сдъвчеш най-напред.

С орехи два-три може.

На обед плодове не яж, а само хлеб, храна готвена, сладко нещо накрая.

За вечеря плодове (ябълки) яж най-напред, храната друга - после.

 

Едното ядене (от две) препоръчвам млечно-банично да бъде.

Кафе ако пиете, добре е без захар да бъде то – това е истинско кафе,

И само едно.

След яденето час без вода ти потърпи!

Прави си чай от билки най-различни, но шепа царевица-жито там,

Да добавиш не забрави!

 

За царевицата и житото тук съображения някои давам.

Царевицата на място първо слагам.

В царевицата – злато, говори се, органично има!

И има още в тях - мазнини, съставки сладки.

Хранителен-полезен много чаят става тогава.

 

След ядене - на здраве пийте чай подобен.

В противоположностите всички се Силата съдържа.

Ядене - не-ядене е двойка такава!

Гладът е Учителят най-добър за храненето Елексирно!

 

„Тежка е короната Царска!“ – казват, но – 

За човекът научил се да не яде, и научил се да се с храна-питие насища – 

Не е тя толкоз тежка!

Весел, бодър, силен Духом-телом, без съмнение,

Той ще бъде!

 

Здрави бъдете, и се по начин подобен хранете!

 

Ура!

 

Лесничея                                31.03.2023г.

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??